Информация относно събирането и обработката на лични данни

Информация относно събирането и обработката на лични данни

 

съгласно Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 г. относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95 /46/EО (Общ регламент относно защита на данните) (наричан по-долу „Регламента“), и съгласно Закон № 18/2018 сб. за защита на личните данни (наричан по-долу „Закона“)

 

Въведение

Dedoles, s. r. o., Košická 49, 821 08 Bratislava, Словашка република, фирмен идентификационен номер: 46 706 305, регистриран в Търговския регистър на Градски съд Братислава III, раздел: Sro, партиден номер: 81976/B, в качеството си на Администратор (наричано по-долу „Администратор“), с настоящото уведомява посетителите на уебсайта относно процеса на събиране и обработка на техните лични данни. Тази информация е предназначена конкретно за нашите клиенти, бизнес партньори (купувачи и доставчици), както и за техните служители, упълномощени да комуникират с нас във връзка с договорена доставка на продукти и услуги.

Политика за поверителност

Ние обработваме Вашите лични данни само в съответствие със законовите условия, посочени в Регламента и в Закона. Като администратор ние носим отговорност за защитата на Вашите лични данни, които сме получили или получаваме от Вас съгласно Регламента и Закона в обхвата и по реда, предвидени в тази Политика.

Вашите лични данни ще бъдат съхранявани и архивирани през периода от време, посочен по-долу, по сигурен начин, в съответствие с нашата Политика за сигурност и политиките за сигурност на нашите обработчици на данни.

Вашите данни ще бъдат достъпни само за получателите и упълномощения персонал, който обработва такива данни въз основа на нашите указания и в съответствие с нашата Политика за сигурност. Като администратор на лични данни ние сме задължени да архивираме данните в съответствие с изискванията за сигурност на Регламента и Закона.

 

Източници на лични данни

Вашите лични данни се получават основно директно от Вас, когато ни ги предоставите доброволно във връзка със запитване или заявка относно нашите продукти, като ни се предоставят лично, по телефона, по пощата или в електронен вид чрез нашия електронен магазин.

Ако сте служител на наш бизнес партньор, който е юридическо лице или предприемач, който Ви е направил свой упълномощен представител за отделни области на комуникация, свързани с доставката по договор на продукти и услуги, ние получаваме Вашите лични данни от Вашия работодател; предоставянето на данни, предвидено в настоящата Политика, няма да засегне задължението за информация на Вашия работодател, както е посочено в член 13 от Директивата или в раздел 19 от Закона, когато получава и обработва Вашите лични данни във връзка с трудовите правоотношения между служител и работодател.

Ние също така получаваме Вашите лични данни от нашите външни изпълнители, които извършват за нас продажби от врата до врата и които Ви предлагат нашите продукти и услуги извън нашите търговски помещения.

Ние също така получаваме Вашите лични данни от нашите договорни партньори или други упълномощени лица във връзка с изпълнението на нашите договорни, преддоговорни или други задължения.

 

Категории лични данни

Данни, които обикновено обработваме за клиенти и бизнес партньори (включително личните данни на техните служители):

Идентификационни данни и данни за контакт: по-специално име, фамилия, адрес за контакт и пощенски адрес, телефонни номера, имейл адреси, а в случай че сте предприемач - физическо лице, също и името на Вашата фирма, място на дейност или седалище, Вашият идентификация номер и данъчен идентификационен номер.

Данни относно покупки и отстъпки: информация за поръчките, които сте направили в нашия онлайн магазин (по-специално номер на поръчката, датата на покупка, вида и количеството на поръчаните стоки, покупната цена на поръчаните стоки, начина на доставка и плащане, информация за автоматизирани известия за покупка, изпратени на имейл адреса, който сте въвели по време на покупката, и статуса на поръчката).

Банкови и финансови данни, данни за транзакциите: номер на кредитна карта, информация за банкова сметка и информация за плащане.

Информация, създадена от нас поради сключване на конкретен договор: по-специално клиентски номер, дата и номер на издадения счетоводен и данъчен документ, вид и количество на закупената стока или услуга, покупната цена на закупената стока или услуга, датата и начина на плащане на стоката или услугата, датата и начина на доставка на стоката или услугата, гаранционния срок, предлаган със стоката или услугата.

Информация относно нашата взаимна комуникация или друг вид контакт, свързан с подписване и изпълнение на договор: по-специално използвания комуникационен канал, датата и съдържанието на комуникацията и звукозаписи, ако е използвана горещата линия за клиенти.

Информация, свързана с евентуално оттегляне от договор, сключен чрез средства за дистанционна комуникация (по-специално датата на оттегляне, начинът за уреждане на всички предишни покупки).

Информация във връзка с направена от Вас рекламация. Такива рекламации могат да се отнасят до закупени стоки или услуги (по-специално датата на подаване на рекламация, броя и данните от документите, свързани с рекламацията, описанието на дефектите, предмет на рекламация, необходимия и действителен начин за обработка на рекламацията, дата на уреждане на рекламацията).

Информация, свързана с подадено от Вас оплакване или жалба: по-специално идентификация и данни за контакт на жалбоподателя или лицето, което подава оплакване, причината за оплакването/жалбата, начинът, по който оплакването, жалбата или спорът са били обработени/уредени.

Информация за маркетингови цели, създадена от нас въз основа на използването на нашите услуги от Ваша страна (по-специално информация за Вашите покупки при нас и категоризацията Ви в определена група клиенти).

Информация за Вашата оценка: за нашия електронен магазин и закупен продукт/услуга.

Видеозапис от система за видеонаблюдение, ако лично сте посетили някой от нашите обекти, където се използва видеонаблюдение за подобряване на сигурността и защита на собствеността.

 

Задължение за предоставяне на лични данни

Вашите лични данни са от решаващо значение за нас, тъй като без тях не можем да установим договорни отношения между доставчик и клиент, тъй като съгласно Закон № 513/1991 (сб.) на НС на Словашката република за Търговския кодекс с измененията (наричан по-долу „Търговски закон“) Вашата идентификация като страна по договора е един от основните реквизити на договора. Ако решите да не ни предоставите своя телефонен номер или имейл адрес, това няма да ни попречи да установим договорни отношения, но взаимната ни комуникация няма да бъде толкова ефективна. Ако не предоставите своя имейл адрес, ние няма да можем да Ви изпращаме електронни фактури за съгласуване, издадени въз основа на договора, а ще можем да ги изпращаме само по пощата.

Ние изискваме идентификационния номер само от лица, които са упълномощени от клиента да поемат поръчка. Целта на събирането на тези данни е необходимостта от ясна идентификация на физическо лице при предаване и приемане на нашите продукти и предотвратяване на евентуално прихващане на стоки от друго лице, както и успешното уреждане на рекламации (ако има такива).

Ако не предоставите личните си данни, изпълнението на договора и комуникацията между договарящите страни може да бъде значително затруднено или дори невъзможно.

 

Получатели на лични данни

Всички Ваши лични данни ще се съхраняват в нашите вътрешни системи и ще бъдат предоставени на други страни, които си сътрудничат с нас. Получатели на лични данни могат да бъдат следните:

  • контролни, надзорни и други държавни органи, извършващи дейността си в съответствие със специално законодателство (напр. Словашката агенция за търговски надзор, Агенцията за защита на личните данни, Агенцията за приходите и други подобни),
  • съдилища и правоприлагащи органи, ако изискват такива данни или когато е в законния интерес на администратора да използва тези данни при установяване, упражняване или защита на правни искове,
  • доставчици на услуги по договор, които:
  • разпространяват наши търговски и рекламни материали,
  • предоставят ни административни услуги, хостинг и обслужване на софтуерни приложения, които използваме,
  • изготвят за нас анкети за удовлетвореност на клиентите,
  • предоставят ни услуги за доставка на поръчаните стоки (Словашката пощенска служба, превозвачи, куриерски фирми),
  • предоставят ни онлайн платежни услуги (оператори на платежни портали),
  • участват в обработката и уреждането на Вашите рекламации (производители и доставчици на стоки),
  • предоставят ни правни услуги, по-специално защитават нашите законно защитени интереси и представляват нашата компания при установяване, защита и упражняване на нашите правни претенции (адвокати, съдебни изпълнители) или ни предоставят услуги, или реализират технически решения, чрез които можем да Ви покажем на нашия уебсайт и на други уебсайтове само съдържание и реклами, които са подходящи за Вас.

 

  • други получатели, на които Администраторът е длъжен да предостави лични данни в съответствие със специално законодателство или въз основа на техните законни интереси (като одитори, юридически консултанти, данъчни и счетоводни консултанти, застрахователни компании, банки, кредитни регистри, трети страни, оценяващи използването на услугите на нашите договорни партньори, лица, които са наети от нас или са в подобни отношения с нас) в обхвата, необходим им за извършване на тяхната работа или упражняване на техните права, които в същото време са задължени да пазят тайна по отношение на личните данни, които са им разкрити или предоставени по друг начин в съответствие с и в рамките на условията на писмен договор, подписан с нас, или както се изисква от общообвързващите правни разпоредби.

За да подобрим потребителското изживяване за тези, които посещават нашия уебсайт, ние си сътрудничим със следните компании: Google Slovakia, s. r. o., Facebook Ireland Ltd., Exponea s.r.o., Criteo Gmbh, Marketinger s.r.o., 2muse, s.r.o.

Ние сме сключили договори с всички тези обработчици на данни, които (договори) гарантират защита на Вашите лични данни. Ние се уверяваме, че тези обработващи данни осигуряват адекватно ниво на защита на данните в съответствие с приложимите правни разпоредби, отнасящи се до защитата на личните данни.

Информация за конкретен бизнес партньор, на когото Вашите лични данни могат да бъдат разкрити в конкретен случай, ще Ви бъде предоставена въз основа на Ваше искане, изпратено на адреса на седалището на нашата компания или по имейл на адрес gdpr@dedoles.sk.

 

Цел и срок на обработката на лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни за следните цели:

 

  • Регистрация и функциониране на електронния магазин

За да осигурим регистрацията на клиенти в нашия електронен магазин и неговото функциониране. Правното основание за обработката за тази цел е член 6, параграф 1, буква б) от Регламента, т.е. да се предприемат стъпки по искане на субекта на данните преди сключването на договор в съответствие със Закон № 22/2004 за електронната търговия. Обработването на лични данни е необходимо за осигуряване на регистрацията в нашия електронен магазин и неговото функциониране.

Личните данни, въведени в нашия електронен магазин, ще бъдат обработвани за срока на Вашата регистрация в електронния магазин. Можете да отмените профила си във Вашия потребителски профил.

 

  • Закупуване на стоки от нашия електронен магазин, доставка на стоки, обработка на рекламации и обработка на застрахователни искове

За изпълнение на договорни задължения, свързани с Вашата поръчка в електронния магазин, въз основа на която на Вас, като наш клиент, ще бъдат доставени продукти, както и за изпълнение на други задължения, свързани с управлението на поръчки, получаване и предаване на стоки, обработка на застрахователни претенции, обработка на рекламации и жалби, фактуриране на доставените стоки и услуги и поддържане на свързаната с тях документация, взаимна комуникация на договарящите страни и други подобни. Правното основание за обработване за тази цел е член 6, параграф 1, буква б) и в) от Регламента, т.е. изпълнение на договорни и законови задължения на администратора, по-специално тези, предвидени в Закон № 513/1991 (сб.) на НС на Словашката република за Търговския кодекс с измененията. В този случай предоставянето на данни от субекта на данните представлява договорно изискване. Ако личните данни не бъдат предоставени, няма да е възможно да се сключи договор със субекта на данните.

Ние ще обработваме Вашите лични данни за период, който е необходим за постигане на целите на обработването, но не по-дълъг от срока на договорните отношения. При прекратяване на договорните отношения Вашите лични данни ще бъдат съхранявани за период от 10 години от датата на прекратяване на договора, тъй като задължението да съхраняваме договора и свързаните с него счетоводни и данъчни документи, съдържащи Вашите лични данни, ни е наложено от общите задължителни правни разпоредби, по-специално Закона за счетоводството.

 

  • Спазване на договорните задължения

За да изпълним договорни задължения или да приложим мерки, поискани от Вас преди сключването на договор с Вас, по-специално за целите на обработката и изпращането на ценови оферти, подготовката и сключването на договори, водене на регистри на договори, включително всички техни изменения в нашата вътрешна система, наблюдение на изпълнението на договора и изпълнение на задълженията на договорните страни, по-специално задължения, свързани с покупка и рамкови споразумения, както и за изпълнение на други задължения, свързани с управление на договори, получаване и предаване на стоки, обработка на застрахователни искове, обработка на рекламации и жалби, фактуриране на доставените стоки и услуги и поддържане на свързаната с тях документация, взаимна комуникация на договарящите страни и др. Правното основание за обработване за тази цел е член 6, параграф 1, буква б) и в) от Регламента, т.е. изпълнение на договорни и законови задължения на администратора, по-специално тези, предвидени в Закон № 513/1991 (сб.) на НС на Словашката република за Търговския кодекс с измененията. В този случай предоставянето на данни от субекта на данните представлява договорно изискване. Ако личните данни не бъдат предоставени, няма да е възможно да се сключи договор със субекта на данните.

При прекратяване на договорните отношения Вашите лични данни ще бъдат съхранявани за период от 10 години от датата на прекратяване на договора, тъй като задължението да съхраняваме договора и свързаните с него счетоводни и данъчни документи, съдържащи Вашите лични данни, ни е наложено от общите задължителни правни разпоредби, по-специално Закона за счетоводството.

  • Предоставяне на поддръжка на клиенти по телефон и имейл

За целите на предоставянето на поддръжка по телефон и електронна поща нашата компания обработва по-специално следните лични данни: име, фамилия, телефонен номер, имейл адрес, номер на поръчка и записи на гласови разговори, в случай че сте използвали нашата гореща линия за клиенти.

Правното основание за обработка на лични данни е член 6, параграф 1, буква б) от ОРЗД и във връзка със записите на телефонни разговори – член 6, параграф 1, буква а) от ОРЗД. Обработването на лични данни от компанията е необходимо за предоставяне на поддръжка, като в случай на аудиозапис съгласието, и следователно обработването на лични данни в аудиозапис, е доброволно.

 

Личните данни, получени във връзка с предоставянето на поддръжка на клиенти чрез електронна поща, ще бъдат обработвани за срока на гаранционния период на закупените стоки (2 години), а в случай на предоставяне на поддръжка по телефона аудиозаписите на кол центъра се съхраняват за период от 3 месеца.

 

  • Обработване на жалби на клиенти

В процеса на разглеждане на жалби на клиенти дружеството обработва следните лични данни: име, фамилия, данни, посочени в рекламацията, както и, в зависимост от начина на подаване на рекламацията, адрес, телефонен номер или електронен адрес на клиента. Правното основание за обработка на лични данни е член 6, параграф 1, буква б) от ОРЗД. Обработването на лични данни от компанията е необходимо за разрешаване на жалбите на клиенти.

 

  • Конкурси

Компанията обработва следните лични данни за целите или организирането на конкурси на своя уебсайт и във Facebook: данни, посочени в профила на участника, и име, първа буква от фамилията и псевдоним на победителя в конкурса. Правното основание за обработка на лични данни е член 6, параграф 1, буква б) от ОРЗД. Обработването на лични данни от дружеството е необходимо за целите на организиране на конкурса в съответствие с условията на съответния конкурс.

 

  • Търговска информация за продукти и различни промоции

В случай че дадете съгласие, ние ще Ви изпращаме бизнес информация относно продукти и различни промоции на имейл, чрез SMS съобщения, известия или по друг начин. Когато се регистрирате в нашия електронен магазин или направите поръчка, можете да изберете дали желаете да получавате периодична информация относно нови продукти. Ние ще изпращаме търговска информация само до степента и с честотата, с които няма да Ви причиняваме неудобство. Можете да зададете и настроите честотата и вида на информацията по всяко време във Вашия потребителски профил.

Можете да изберете също така да получавате информация за продукти и различни промоции чрез гореспоменатите канали индивидуално, без да се регистрирате в електронния магазин или на нашия уеб сайт, като въведете имейл адреса си.

Правното основание за обработване на лични данни за тази цел са разпоредбите на член 6, параграф 1, буква а) от Регламента, т.е. съгласие на субекта на данни. Можете да оттеглите Вашето съгласие по всяко време, като последвате връзката директно в тези имейл съобщения или като изпратите имейл, с който да заявите нежеланието си да получавате търговски съобщения, на следния имейл адрес: gdpr@dedoles.sk. Вие също така можете лесно да прекратите своя абонамент за бюлетините по всяко време във Вашия потребителски профил. Оттеглянето на съгласието няма да повлияе на законосъобразността на обработването въз основа на съгласие преди неговото оттегляне.

Ако сте наш клиент, смятаме, че представлява наш законен интерес периодично да Ви информираме за различни промоции и особено за отстъпки чрез SMS съобщения или по друг начин. Имате право да прекратите получаването на нашите SMS съобщения по всяко време, като изпратите имейл, с който да заявите, че не желаете да получавате SMS известия, на следния имейл адрес: gdpr@dedoles.sk, като промените настройките във Вашия потребителски профил или по всеки друг начин, посочен директно в SMS съобщение с търговска информация.

Продавачът уведомява купувача по имейл за обработката на поръчката и наличността или липсата на стоките. От време на време (не повече от няколко пъти в годината) продавачът може да изпраща важна информация, свързана с функционирането на електронния магазин на продавача и използването на потребителския профил, до всички регистрирани клиенти.

Ако възразите срещу обработването на Вашите лични данни за целите на директния маркетинг, ние повече няма да обработваме личните Ви данни за тази цел.

  • Упражняване на правата на субектите на данни

Законово задължение на администратора е да обработва надлежно всички искания на субектите на данни, чрез които те желаят да упражнят правата си в съответствие с Регламента.

 

Ако упражните правото си на субект на данни, Вашите лични данни, обработвани за целите на обработката на Вашите заявки, могат да бъдат обработвани за период от 5 години.

 

  • Принудително изпълнение на искове на компанията

Компанията обработва следните данни за целите на принудителното изпълнение на своите искове: данни, посочени в договори, сключени с клиенти и доставчици, данни, посочени в искове, данни, необходими за завеждане на дело от компанията, данни, посочени в дело срещу компанията, данни, посочени в протоколи за кражби, данни, включени в счетоводни регистри и други данни, необходими във връзка с упражняване или защита на фирмени интереси. Целта на обработването на такива лични данни е легитимният интерес на администратора на данни, а правното основание на обработването е член 6, параграф 1, буква е) от ОРЗД. Обработването на лични данни от дружеството е необходимо за целите на легитимните интереси на дружеството. В този случай легитимният интерес на дружеството е защита на собствеността и защита срещу неоснователни искове срещу дружеството.

 

Ако предявим правни искове срещу Вас или заведем правни или административни действия срещу Вас, или ако Вие предявите правни искове срещу нас или заведете правни или административни действия срещу нас, личните данни ще бъдат обработвани за установяване, упражняване или защита на правни искове докато това действие е законно завършено.

 

Ако не сте успели да изпълните задължение към нашата компания по Ваша собствена вина, поради което сме претърпели щети, или ако предявите претенции срещу нашата компания, използвайки определени правни процедури, или ако има непосредствена заплаха, че това може да се случи в бъдеще, можем да обработваме Вашите лични данни в обхвата, посочен по-горе, въз основа на легитимния интерес на нашата компания за възстановяване на нашите вземания и/или защита на нашите права и законно защитен интерес на нашата компания (напр. установяване, защита или упражняване на правни искове пред съд или друг орган за алтернативно разрешаване на потребителски спорове). За тази цел ние съхраняваме Вашите лични данни до края на законоустановения давностен срок.

 

  • Защита на имуществото и повишаване на сигурността в нашите обекти чрез система за видеонаблюдение

В някои от своите обекти фирмата използва видеонаблюдение и записване на базата на CCTV система и с цел повишаване на сигурността и защита на имуществото, предотвратяване на престъпления и други видове противообществени прояви, в частност кражби с взлом, кражби и вандализъм, както и за защита на хората в обектите на администратора, тяхното имущество и здраве. Правното основание е легитимният интерес на администратора (член 6, параграф 1, буква е) от ОРЗД).

 

Видеозаписите от системата за видеонаблюдение се съхраняват за срок от 14 дни от датата на заснемане.

 

  • Спазване на законовите задължения на дружеството

Дружеството обработва личните данни, посочени в точки а) до м), за целите на спазването на законовите задължения на компанията. Правното основание за обработване е член 6, параграф 1, буква в) от ОРЗД (напр. Законът за счетоводството, Законът за данъка върху добавената стойност, Законът за данъка върху доходите, Законът за защита на потребителите и Законът за архивите и регистрите). Обработването на лични данни от дружеството е необходимо за целите на изпълнение на правните задължения на дружеството.

Достъп до видеозаписите, направени в реално време и записани на нашия локален сървър, могат да имат само упълномощени служители на компанията с отдалечен електронен достъп и само в степента, необходима за изпълнение на техните задължения. В случай на предполагаеми нарушения и престъпления и в случай на наказателно производство записите от системата за видеонаблюдение се предоставят на полицията или на правоприлагащите органи като част от административно или наказателно производство и по правни въпроси за целите на разрешаване, разследване, проверка или полицейско разследване на въпросите, за които се отнасят тези кадри. Временен достъп до данните може да има също и наш договорен партньор, отговорен за обслужването и поддръжката на системата за видеонаблюдение, когато е необходимо.

За тази цел ние съхраняваме Вашите лични данни за сроковете, определени от закона и отнасящи се до дружеството, по-специално в съответствие със Закона за счетоводството и Закона за архивите и регистрите.

 

Прехвърляне на лични данни към трети държави или международни организации

Някои от техническите решения, които използваме, за да оценим ефективността на нашите уебсайтове, да анализираме поведението на посетителите на уебсайта и да гарантираме, че уебсайтът показва само реклами, които са подходящи за Вас, се предоставят от компании със седалище извън Европейския съюз. Следователно, когато се обработват определени данни, по-специално данни, получени с помощта на бисквитки, такива данни могат да бъдат прехвърлени към сървъри на такива доставчици на услуги, разположени извън ЕС, както е описано на нашия уебсайт https://www.dedoles.sk/subory-cookies.

 

Оттегляне на съгласие

Ако обработваме Вашите лични данни въз основа на Вашето съгласие, Вие имате право да оттеглите съгласието си за обработка на лични данни по всяко време. Оттеглянето на съгласието няма да повлияе на законосъобразността на обработването на лични данни въз основа на съгласие преди неговото оттегляне. Даденото съгласие може да бъде оттеглено по същия начин, по който е било дадено.

 

Проследяване, индивидуални настройки, персонализирана поддръжка за профил в електронния магазин на Dedoles

Ние използваме технологии за проследяване (т.нар. проследяващи технологии), за да гарантираме, че дизайнът и текущата оптимизация на нашия уеб сайт са подходящи за Вашите нужди. Ние използваме технологии за проследяване и с цел да отчитаме статистически използването на нашия уеб сайт и да го оценяваме, за да оптимизираме нашите предложения към Вас. Статистическите технологии, които събират анонимна информация, ни помагат да разберем кои страници са привлекателни за Вас и кои продукти Ви интересуват най-много, за да можем да Ви показваме подходящо съдържание на нашия уебсайт и непрекъснато да подобряваме предложенията си.

Ако сте регистрирали профил в електронния магазин на Dedoles, ние използваме информацията, която събираме за Вас, за по-нататъшно персонализиране на Вашия профил в електронния магазин на Dedoles и за да Ви предоставяме търговска информация, която може да представлява интерес за Вас. Ние използваме тези технологии само ако сме получили Вашето съгласие за това. Във Вашия браузър можете да настроите бисквитките и други технологии за целите на персонализацията и анализите.

 

 

Поверителност на нашите уебсайтове

Доброволно предоставени данни

На нашите уебсайтове можете доброволно да предоставите определени данни за конкретни цели, напр. информацията, която предоставяте при поискване ние да се свържем с Вас. Тези данни може да съдържат лична информация за контакт като име, име на фирма, адрес, телефонен номер, имейл адрес, длъжност или демографска информация и всяка друга информация, която предоставяте.

Ние използваме тези събрани данни, за да се свържем с Вас. По тази причина можем да споделим данните с външен партньор, ако това е необходимо, за да отговорим на Вашите въпроси.

Бисквитки, данни за употреба и подобни инструменти

Когато посещавате нашите уебсайтове, ние събираме определена информация, използвайки автоматизирани средства за обработка като бисквитки, проследяващи пиксели, инструменти за анализ на браузъра и др. За повече информация относно бисквитките, данните за употреба и подобни инструменти, които използваме, моля, посетете https://www.dedoles.sk/subory-cookies.

Свързани уебсайтове

На нашите уебсайтове можем да предоставим връзки към уебсайтове на трети страни (наричани по-долу „свързани уебсайтове“). Свързаните уебсайтове не е задължително да бъдат инспектирани или прегледани от нас. Всеки свързан уебсайт има свои собствени Условия за ползване и Политика за поверителност. Ние не носим отговорност за Условията за ползване и Правилата за поверителност на свързаните уебсайтове или съдържащите се в тях връзки, затова бихме искали любезно да помолим потребителите да прочетат Условията за използване и Политиките за поверителност на такива свързани уебсайтове, преди да ги използват.

Нашият уебсайт използва например бутони на следните социални мрежи: Facebook, Instagram. Бутоните показват логата на отделните социални мрежи. Бутоните обаче не са стандартните плъгини, т.е. плъгините, предоставени от социалните мрежи, а по-скоро бутони с икони с връзки. Тези бутони могат да бъдат активирани само чрез умишлено щракване върху тях. Освен ако не щракнете върху бутоните, никакви данни няма да бъдат прехвърлени към социалните мрежи. Чрез натискане на бутоните ги активирате, създавате връзка и приемате данните да бъдат прехвърлени към сървърите на социалната мрежа. Ако не искате социалните мрежи да получат Вашите данни, не натискайте бутона.

Деца

Нашите уебсайтове не се фокусират върху деца и ние не ги използваме за съзнателно събиране на лични данни на деца или предлагане на продукти на деца. Ако научим, че дете е предоставило лични данни чрез някой от нашите уебсайтове, ние ще изтрием тези данни от нашите системи.

 

Други Ваши права, свързани със защитата на личните данни

Във връзка с обработването на Вашите лични данни имате посочените по-горе права, както и следните права:

  • правото на достъп до лични данни (член 15 от Регламента); имате право да получите от нас потвърждение дали Вашите лични данни се обработват, или не, и ако е така, да получите достъп до такава информация (техните копия), както и право на допълнителна информация в рамките на обхвата, посочен в член 15 от Регламента.

В повечето случаи копията на Вашите лични данни и допълнителната информация ще Ви бъдат предоставени в писмена форма, освен ако не поискате да Ви бъдат предоставени в друга форма. Ако сте поискали такава информация чрез средства за електронна комуникация, данните ще бъдат предоставени в електронен вид, ако това е технически възможно.

Ако Ваше изображение е заснето от системата за видеонаблюдение, Вие също така имате право да поискате копие на Вашите лични данни от записа. Въз основа на Ваша писмена заявка, съдържаща конкретно описание на искания материал – дата, час и място – ние можем да Ви предоставим записа в обосновани случаи. Ако на записа се виждат други лица, той първо ще бъде променен, напр. чрез замъгляване на лицата.

  • правото на коригиране на личните данни (член 16 от Регламента); ние полагаме разумни усилия, за да гарантираме, че информацията за Вас е точна, пълна и актуална. Това Ви дава право да поискате незабавно да коригираме всички неверни лични данни или да променим Вашите лични данни, ако са неточни, непълни или остарели.

Моля, имайте предвид, че сте длъжни да ни предоставяте само пълни и верни лични данни и че носите отговорност за точността на предоставените лични данни.

  • право на изтриване на лични данни (правото „да бъдеш забравен“) (член 17 от Регламента), без неоправдано забавяне след упражняване на това право, например когато Вашите лични данни вече не са необходими за целта, за която са били събрани или обработени, ако сте оттеглили съгласието си за обработка на лични данни, въз основа на което ние обработваме Вашите лични данни, и когато няма друго правно основание за обработването (напр. Договор (или други договори), които сме сключили с Вас), ако възразите срещу обработването на лични данни съгласно член 21, параграф 1 от Регламента, или ако обработването на Вашите лични данни е в нарушение на Регламента и Закона.

Това право обаче ще трябва да бъде преразгледано по отношение на всички относими обстоятелства. Например ние може да имаме определени законови и регулаторни задължения, което означава, че може да не сме в състояние да изпълним Вашето искане.

  • право на ограничаване на обработването на лични данни (член 18 от Регламента), в предвидените от закона случаи имате право да поискате да спрем да обработваме Вашите лични данни, напр. ако оспорвате точността на личните данни, които обработваме за Вас, но само за периода, който ни позволява да проверим точността на Вашите лични данни, ако възразите срещу обработването на данни чрез автоматизирано вземане на решения или ако обработването на Вашите лични данни нарушава Регламента или Закона и Вие се противопоставяте на изтриването на личните данни и вместо това искате ограничаване на използването им, или се противопоставяте на изтриването на Вашите лични данни, от които ние, като доставчик, вече не се нуждаем и искаме да изтрием, обаче те са Ви нужни, напр. в текущ съдебен процес.
  • правото на преносимост на личните данни (член 20 от Регламента), т.е. правото да получите от нас Вашите лични данни, които сте ни предоставили преди това, в структуриран, често използван и машинно четим формат, и правото да прехвърлите тези данни на друг администратор при спазване на законови условия; упражняването на това право не засяга правото Ви на изтриване на лични данни от доставчика.

Правото на преносимост на данните обаче се отнася само за лични данни, които сме получили въз основа на Вашето съгласие или по силата на договор, по който сте страна.

  • право на възражение срещу обработване на лични данни (член 21 от Регламента), ако обработването на Вашите лични данни се основава на наш легитимен интерес, или ако обработваме Вашите лични данни за целите на директния маркетинг на нашите услуги и продукти, включително профилиране, по време на такова обработване. Ако подадете възражение и ние нямаме убедително законно основание да обработваме Вашите лични данни, или ако възразите срещу обработването на Вашите лични данни за целите на директния маркетинг на нашите услуги и продукти, ние няма да продължим да обработваме Вашите лични данни за тези цели.
  • правото да не бъдете обект на решение, основаващо се единствено на автоматизирана обработка на лични данни, включително профилиране, ако такова автоматизирано вземане на решения и профилиране пораждат правни последици за Вас или по подобен начин значително Ви засягат (член 22 от Регламента);
  • правото на подаване на жалба до надзорен орган (член 77 от Регламента); ако смятате, че обработването на лични данни, свързани с Вас, нарушава Регламента или Закона, можете да подадете жалба до Агенцията за защита на личните данни на Словашката република: https://dataprotection.gov.sk, Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27; телефон: +421 /2/ 3231 3214; имейл: statny.dozor@pdp.gov.sk. (искане за започване на производство във връзка със защитата на личните данни съгласно раздел 100 от Закона).

 

Може също така да упражните правата си тук.

 

Заключителни разпоредби

Ако имате въпроси относно обработката на Вашите лични данни, можете директно да се свържете с нашето длъжностно лице по защита на данните: gdpr@dedoles.sk или можете да ни пишете или да ни посетите на адреса на седалището ни.

Тази информация е актуална и влиза в сила от 3.2.2023.

Ние си запазваме правото да променяме, допълваме и актуализираме тази Политика за поверителност по всяко време. Моля, проверете отново дали сте прочели най-новата версия на нашата Политика за поверителност.