Дедолесни дребни за УНИЦЕФ

„Всяко решение влияе на много други решения. Ние решихме да помогнем.“
Jaro Chrapkо, Изпълнителен директор на Dedoles


Какво представлява УНИЦЕФ?

УНИЦЕФ е една от водещите международни хуманитарни организации, която помага
на децата от 1946 г. Тя работи в повече от 190 държави и територии, дори в най-недостъпните райони на планетата. През 1965 г. УНИЦЕФ печели Нобелова награда. Като си взаимодейства
с правителства, НПО и други агенции към ООН, УНИЦЕФ защитава правата на децата, осигурява вода, храна, подслон, лечение и образование, като същевременно се стреми да помогне на всички деца по света да развият напълно своя потенциал.



Ние помагаме в борбата с недохранването при децата

В света има 200 милиона недохранени деца. Всяка година 3 милиона от тях умират от недохранване. Тази цифра е стряскаща. УНИЦЕФ се опитва да разреши проблема с помощта на специална лечебна храна на основата на фъстъци, която децата могат да ядат директно от опаковката. Предимството ѝ е, че тя не се нуждае от съхранение в хладилник или разреждане с вода (която често е замърсена в някои критични райони), а децата могат да я ядат директно от опаковката сами или с помощта на възрастен. 3 порции от тази храна (за закуска, обяд и вечеря) струва 1 евро за едно дете.
В Dedoles се отнасяме много сериозно към нашата отговорност към обществото. Решихме да помогнем на най-уязвимите и да се присъединим към борбата с недохранването при децата. Ние дарихме 64 403,27 евро (125 850 лв) на УНИЦЕФ. Успяхме да съберем тази сума благодарение на Дедолесни дребни – доброволни дарения от нашите клиенти в периода от 01/11 до 31/12/2020.


Благодарение на тези дарения заедно успяхме да спасим 1314 деца от непосредствена опасност за живота им. Те ще продължат да растат здрави и да радват семействата си.

БЛАГОДАРИМ ВИ!