Dedoles сади гора 2019

„Най-доброто време за засаждане на дърво беше преди 20 години или днес.“

Затова отново решихме да запретнем ръкави заедно с вас и да засадим гора. Нашата съвместна инициатива да направим света по-добро място за живеене се получи чудесно. Благодарение на вас успяхме да засадим 8000 нови дръвчета за един уикенд. Нека да разгледаме стъпките, които сме предприели заедно за успешен резултат:

КАКВО ПОСТИГНАХМЕ?

1. За един уикенд 7996 засадени дървета
2. Dedoles закупи 50 000 дървета за засаждане през 2019 г.
3. Клиентите на Dedoles допринесоха със сумата от 23 679,18 € (46 301,91 лв) чрез „Дедолесни дребни“
4. 720 доброволци лично се включиха в засаждането на дърветата
5. Обща площ от 40 хектара ще бъде залесена с дървета
6. Засаждането беше пермакултурно (главно ели и лиственици) - осигурихме на дърветата условията, които са благоприятни за растежа им.

  

МОГА ЛИ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯ КЪМ ВАС?????

Можете да направите това с „Дедолесни дребни“ по следния начин: в последната стъпка на поръчката доброволно закръгляте сумата на поръчката до най-близката кръгла сума. Можете да дарите рестото си за финансиране на проекти в подкрепа на залесяването, опазването на околната среда и подпомагане на хора в неравностойно положение. Прочетете повече тук.
ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗАСАЖДАНЕТО:

7996 дървета бяха засадени под професионалният надзор на Държавните гори на ТАНАП (Татрански Народен Парк) по време на обществено засаждане в Западните Татри в Рохаче на 5-ти и 6-ти октомври 2019 г. Считаме това за голям успех, тъй като засаждането беше придружено от интензивен дъжд и сняг. Общо 720 смели доброволци участваха в засаждането.

Dedoles допринесе финансово за засаждането на 50 000 дървета благодарение на своите клиенти, с което надмина поставената цел за засаждане на 40 000 дървета. Дърветата бяха засадени в Татрите през 2019 г. Засадихме главно ела и лиственица със съдействието на експерти. Мястото на засаждане е обществено достъпно. Бяха залесени общо 7 горски области В Западните Татри (Рохаче) в Словакия. По-конкретно това са долините на Примула, Бунгалови, Дълха яма, Салятин, Три панаки и Латана.