Още за качеството на нашите продукти

Сертифицирани производители

Преди да бъдат произведени продуктите на Dedoles, ние събираме подробна информация за нашите потенциални производители. Изискваме от тях всички необходими валидни сертификати за екологосъобразност и етични стандарти и правим проверка на фабриките. След като добавим съответния производител към нашия списък, инспекторите ни правят наблюдения, например за хигиената във фабриката. Нашите контрольори по качеството могат също така да преценят дали фабриката притежава достатъчен брой машини за количествата, които ние поръчваме. Те преброяват машините и по този начин изчисляват дали производителят преувеличава и препраща нашите поръчка към други фабрики. Ако производителят не премине нашата строга процедура за подбор или ако след известно време вече не отговаря на нашите условия, той се изважда от списъка с нашите доставчици.
Също така изискваме от нашите доставчици да притежават сертификат Amfori BSCI или SEDEX, с което да гарантират добри условия на труд, спазване на човешките права, опазване на околната среда и всички законови изисквания и стандарти.

Как осъществяваме процеса си на контрол на качеството?

След проверката на производителя ние определяме точните технически характеристики на продукта. След това производителят ни предоставя мостри. Нашите колеги от производствения отдел правят изпитвания на мострите за устойчивост на износване и на пране. Продуктът преминава в производствена фаза само след пълното завършване на предпроизводственото тестване на мострите и 100% удовлетвореност от резултатите от него. В производствена фаза ние продължаваме да извършваме случайни проверки. За една година нашите производители преминават през 130 такива проверки (в зависимост от количеството на произведените продукти). Освен това ние проверяваме продуктите при пристигането им в нашия склад. Средно 16 милиона продукта преминават годишно през ръцете на нашите контрольори.

Различия в материалите = различия в качеството

Освен очевидните точки за качествен контрол, ние също така обръщаме внимание на материалите, от които се изработват нашите продукти. Различните продуктови серии се изработват от различни материали. Ние също така обръщаме внимание на различните технологии – тъкане или плетене. Например предените памучни прежди трябва да са с по-висока степен на усукване, което значително увеличава здравината им, както и дълготрайността на самия продукт, макар първоначално материята да изглежда не толкова мека на допир. В допълнение към естествената еластичност, дължаща се на технологията на изплитане, трикотажните продукти също така се отличават с по-голяма еластичност поради добавения еластан, който ги прави още по-еластични. Продуктите, изработени от 100% памук, се изтъкават, а не се изплитат, така че те не са толкова еластични и са по-твърди на допир. Това е компромисът, който правим, за да увеличим дълготрайността на нашите продукти.

Подходящите грижи са основата на дълготрайността на продукта

За подходящите грижи за продуктите на Dedoles посетете специалната страница, посветена на грижите за тях: https://www.dedoles.bg/grizhi-za-produktite. Винаги трябва да се съобразявате със символите върху етикета на продукта. Повечето продукти трябва да се перат при максимална температура до 40°C и не бива да се сушат в сушилня. Ако използването на сушилня е позволено, максималната температура е 40°C. Понякога клиентите перат или сушат продуктите при по-високи температури, което води до значително свиване на полиамидните прежди и образуване на пампулчета.

Обратна връзка от клиентите, закупили продуктите

Не преставаме да се интересуваме от мнението на клиентите, след като закупят стоките – точно обратното. Ние инвестираме значителни средства в проучвания, фокусирани върху удовлетвореността от нашия онлайн магазин и качеството на продуктите. Ние се интересуваме от мнението на клиентите относно качеството, за което те са платили. Тези проучвания се провеждат от независима външна агенция всяко тримесечие. След това нашите колеги в отделите по производството и качеството продължават да работят със събраните данни. Съгласно тези данни ние впоследствие коригираме техническите спецификации на продуктите на Dedoles.