Екологосъобразна лятна колекция, която дава втори шанс на пластмасите

Времето на летните почивки наближава. Разведри летните дни с нашите жизнерадостни бански костюми, които са изработени от рециклиран полиестер и полиамид. Благодарение на екологосъобразните материали е намалено използването на суровини, както и количеството отпадъци. Освен това ще се чувстваш по-добре, когато помагаш на планетата.

За много хора остров Бали е мечтаното място за почивка. За съжаление, този магичен индонезийски остров се бори с огромно количество пластмасови отпадъци и е красноречив пример за това какво ни вдъхнови да разработим нашата лятна колекция от рециклирани материали. Според ежегодния доклад за въздействието върху околната среда на Sungai Watch всяка година в реките се озовават 33 000 тона отпадъци. Това количество нараства ежегодно, паралелно с нарастването на населението, както и неговата консумация.

Ние непрекъснато търсим нови екологосъобразни материали за нашите весели продукти. Също така трябва да гарантираме, че качеството им ще е все по-добро и ще могат да бъдат използвани по-дълго. По тази причина решихме да изберем иновативния материал Lycra X-life за нашата колекция от бански костюми. Това ги прави по-устойчиви на избеляване от слънчевите лъчи, както и от хлора в плувните басейни. В същото време те са меки на допир и еластични, така че прилягат отлично.

Рециклираният полиестер, от който са изработени банските костюми за мъже и момчета, се получава от бутилки и стар текстил. Опаковката също не е за пренебрегване. Опитваме се да използваме възможно най-малко материал за опаковане на нашите продукти. Също така изобретяваме нови начини за това, които водят до генериране на по-малко отпадъци. 
Благодарим ти за това, че закупи продукти, изработени от рециклирани материали. С твоя помощ ние спестяваме природни ресурси и намаляваме количеството на отпадъците.