Екологосъобразна лятна колекция, която дава втори шанс на пластмасите

Времето на летните почивки наближава. Разведри летните дни с нашите жизнерадостни бански костюми, които са изработени от рециклиран полиестер и полиамид. Благодарение на екологосъобразните материали е намалено използването на суровини, както и количеството отпадъци. Освен това ще се чувстваш по-добре, когато помагаш на планетата.

За много хора остров Бали е мечтаното място за почивка. Това важи и за нас и затова решихме да изберем това приказно място за снимките на тазгодишната ни лятна колекция. Оказва се, че този магичен индонезийски остров има сериозен проблем с пластмасовите отпадъци. Според ежегодния доклад SungaiWatch Impact Report всяка година в реките се озовават 33 000 тона отпадъци. Това количество нараства ежегодно, паралелно с нарастването на населението, както и неговата консумация.

Ние непрекъснато търсим нови екологосъобразни материали за нашите жизнерадостни продукти. Също така трябва да гарантираме, че качеството им ще е все по-добро и ще могат да бъдат използвани по-дълго. По тази причина решихме да изберем иновативния материал Lycra X-life за нашата колекция от бански костюми за жени и момичета. Това ги прави по-устойчиви на избеляване от слънчевите лъчи, както и от хлора в плувните басейни. В същото време те са меки на допир и еластични, така че прилягат отлично.

Рециклираният полиестер, от който са изработени банските костюми за мъже и момчета, се получава от бутилки и стар текстил. Опаковката също не е за пренебрегване. Опитваме се да използваме възможно най-малко материал за опаковане на нашите продукти. Също така изобретяваме нови начини за това, които водят до генериране на по-малко отпадъци. Опаковката, в която се предлага банският костюм, може да се използва повторно, например като чанта за съхранение на дребни предмети, които носиш със себе си край водата.


Благодарим ти за това, че закупи продукти, изработени от рециклирани материали. С твоя помощ ние спестяваме природни ресурси и намаляваме количеството на отпадъците.