Hento Toto x Dedoles

Dedoles предлага уникална лимитирана колекция от чорапи. Те са създадени в сътрудничество с HENTO TOTO, приобщаваща оригинална марка, която обединява усилията на талантливи художници с интелектуални затруднения и професионални графични дизайнери и илюстратори.

 

„Хората с интелектуални затруднения често желаят да работят, но не винаги имат шанса да го правят. Щастлива съм, че чрез нашето сътрудничество с марката HENTO TOTO успяхме да подкрепим една уникална концепция за трудова интеграция, която може да вдъхнови и други организации“, казва Жана Хрубчова, мениджър „Устойчиво развитие“ в Dedoles.

Тази лимитирана колекция от Весели чорапи е плод на усилията на седем художници, които създадоха десените, доразвити впоследствие от дизайнерите на Dedoles.

 

За оригиналната марка Hento Toto 

Приобщаващата оригинална марка HENTO TOTO представлява нов модел на трудова интеграция. Те наемат за художници хора с интелектуални затруднения, които работят съвместно с професионални графични дизайнери, художници и илюстратори. Те са представлявани от асоциацията „Bol raz jeden človek“, която помага на хора с интелектуални затруднения от 2006 година.

www.instagram.com/hento_toto_official/

www.hentototo.sk