Dedoles сади гора 2019

„"Най-доброто време за засаждане на дърво беше преди 20 години или днес.““

Затова отново решихме да съберем ръце заедно с вас и да засадим гора. Нашата съвместна инициатива да направим света по-добро място за живеене се получи чудесно. Благодарение на вас успяхме да засадим 8000 нови дървчета за един уикенд. Нека да разгледаме стъпките, които сме предприели заедно за успешен край:

КАКВО СЕ ПОСТИГНА?

1. За един уикенд 7996 засадени дървета
2. Дедолес закупи 50 000 дървета, които ще бъдат засадени до края на 2019 г.
3. Клиентите на Дедолес допринесоха със сумата от 23 679,18 € (46301,91 лв) чрез "дедолесни" дребни
4. 720 доброволци лично се включиха да засадят дърво
5. Обща площ от 40 хектара ще бъде залесена с дървета
6. Засадихме пермакултурно отново (главно ели и лиственици) - оставяме на дърветата условията, които подкпрепят растежа им.

  

МОГА ЛИ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНЯ КЪМ ВАС?????

Можете да направите това с "Дедолесни" дребни по следният начин: в последната стъпка на поръчката доброволно закръгляте сумата на поръчка до най-близката кръгла сума. Можеш да дариш рестото си за финансиране на проекти в подкрепа на залесяването, опазването на околната среда и подпомагане на хора в неравностойно положение. Прочетете повече тук.
ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗАСАЖДАНЕТО:

7996 дървета са засадени под професионалният надзор на Държавните гори на ТАНАП (Татрански Народен Парк) по време на обществено засаждане в Западните Татри в Рохаче на 5-ти и 6-ти октомври 2019 г. Считаме това за голям успех, тъй като засаждането беше придружено от интензивен дъжд и сняг. Общо 720 смели доброволци участваха в засаждането.

Дедолес допринесе финансово за засаждане на 50 000 дървета благодарение на клиентите си, и с това успяха да преодолеят целта им от 40 000 засадени дървета. Дърветата ще бъдат засадени в Татрите до края на 2019 г. Засадихме главно ела и лиственица под надзор на експерти. Мястото за засаждане е обществено достъпно. Общо 7 горски области бяха залесени с дървета в Западните Татри (Рохаче) в Словакия. По-конкретно долините на Примула, Бунгалови, Дълха яма, Салятин, Три панаки и Латана.