Как премина Шареното чорапено предизвикателство 2020

Благодаря ви, че отпразнувахте с нас човешката уникалност с насБлагодарение на Предизвикателството с чорапи, всяка година празнуваме човешката индивидуалност. Това е свързано със Световния ден на синдром на Даун, който отбелязваме всяка година на 21 март. На този ден се носят два различни чорапа като израз на солидарност и осъзнаване на синдром на Даун.

Имахте възможност да се включите чрез споделяне на снимките си с различни чорапи с хаштаг #предизвикателствосчорапи както и чрез купуване на чорапи на Дедолес, защото ние дарихме финансови средства от всеки чифт чорапи, който се продаде през месец март, за да подкрепим хората със синдром на Даун.


И така, какви са резултатите от тазгодишното предизвикателство за чорапи? 

 Събрахме 20 597 лв за оргазнизации, които подкрепят хора със синдром на Даун.
 14 000+ души споделиха снимка в социалните мрежи с хаштаг #предизвикателствосчорапи.
 80 000+ души научиха повече за синдрома на Даун.
 10+ държави в Европа са взели участие в Предизвикателството за чорапи.


Тази година си поставихме за цел да съберем 16 000 лв. Но благодарение на вас, които купихте Весели чорапи през март, ние успяхме да съберем 20 597 лв. Благодарим Ви!

И както обещахме, ние даряваме 16 000 лв на Асоциация на синдром на Даун в Словакия. Останалите 4 597 лв са дарени на Международна асоциация на синдром на Даун (Down Syndrome International), която обединява и подкрепя хора и организации занимаващи се със виндром на Даун по целия свят.
За пореден път имахме успешно Предиздикателство с чорапи и това постигнахме само благодарение на вас - нашите клиенти. За това заслуважате едно огромно БЛАГОДАРЯ. Нека се подкрепяме. Нека се наслаждаваме на малките неща. И да продължим да се свързваме за по-добро бъдеще.