Дедолесни дребни за УНИЦЕФ


Мисията на УНИЦЕФ е да подпомага децата в нужда. Пандемията от COVID-19 прекъсна или забави доставката на лекарства, храни и достъпа до медицински грижи в страните от Третия свят. Съществува реална опасност броят на гладуващите деца по света да се увеличи с 6,7 милиона в резултат на пандемията. Към момента всяка година 3 милиона деца умират от недохранване. Но това може да се предотврати.По света има много болести, за които няма лечение. 95% от децата, които страдат от недохранване, обаче могат да бъдат спасени благодарение на прости и нескъпи програми.

За да излекуват децата от крайно недохранване, УНИЦЕФ използват специални лечебни храни на основата на фъстъчено масло, които децата могат да приемат директно от опаковката. Те не се нуждаят от съхранение в хладилник или разреждане с вода (която често е замърсена в някои критични райони), а децата могат да ги ядат директно от опаковката сами или с помощта на родител.
3 порции от тази храна – за закуска, обяд и вечеря за едно дете, струва 2 лв.


Ние също искаме да помогнем в борбата с детското недохранване. Ето защо решихме да предоставим даренията от Дребни от Dedoles, които получаваме в периода от 1 ноември до 31 декември 2020 г., на УНИЦЕФ.


Благодарим ти за твоя принос!


Повече информация можеш да видиш тук

Можеш да дариш и тук