Pride 2024 #ГордPодител

Юни е месецът, в който светът празнува дъгоцветната любов – любовта на ЛГБТИК+ хората, които дори и днес все още трябва да се борят за равни човешки права. Темата за социалното равенство е много близка до сърцата на хората в Dedoles, ето защо всяка година ние подаваме ръка и помагаме на нашите куиър приятели по пътя към тяхното приемане. Тази година ние се фокусираме върху най-важната форма на любовта – родителската любов.

Истории, в които печели любовта #ГордPодител

Виж три вдъхновяващи семейни истории, които показват как животът може да бъде едновременно и цветен, и щастлив благодарение на подкрепата за любимите ни хора. Ако ти или някой от любимите ти хора преминава през процес на саморазкриване, чуй какво са преживели хората, които са превъзмогнали предразсъдъците си, за да намерят начин да приемат своите близки.

▶ Горд родител

Родителската любов е в основата на всяка друга любов. Това е най-чистата любов. Това е безусловна любов, която няма граници. Каквото и да се случи, тази връзка остава завинаги.

Ние искаме най-доброто за децата си и често мечтаем за тяхното бъдеще. Но тези мечти могат да се изпарят, когато те поемат по своя път и открият какви искат да бъдат в живота. Трябва да осъзнаем, че те може да са различни. Те имат различни чувства и надежди и често различна сексуална ориентация. Родителството е придружено с различни предизвикателства и това е едно от тях.

Да приемем факта, че детето ни е част от общността на хората с различна сексуална ориентация може да е трудно. Страхът от непознатото е придружен с притеснения за това как обществото ще реагира на тази реалност. Рано или късно ще трябва да разберем, че мнението на другите не е важно. Особено когато се отнася до децата ни. Те се нуждаят от нас, точно колкото и преди. Те се нуждаят от нашата подкрепа и от това обятията ни да са винаги отворени за тях.

Нека да говорим, нека да уважаваме дори думите, които не разбираме, и да превърнем гнева и безпокойството в нови усилия за взаимно разбиране. Защото когато имаме подкрепата на любимите хора, имаме всичко на този свят.

Все пак ние сме тези, които ще преминат и през това предизвикателство в крайна сметка. Тези, които ще загърбим гордостта и предразсъдъците си и ще приемем да обичаме душата на даден човек, независимо какво тяло обитава тя. И да бъдем ГОРДИ от това.

Ние в Dedoles вярваме, че родителската любов е безгранична и може да преодолее всичко. Присъедини се към нас, за да създадем заедно един по-красив свят. #ГордPодител

Включи се в дъгоцветното предизвикателство

Родителската любов не трябва да поставя условия и трябва да е способна да преодолее всичко. Въпреки това мнозина не получават подкрепа от семейството и близките си. За щастие има много организации с нестопанска цел, които застават до тях и ги подкрепят при тези обстоятелства.

Точно както и през предишните години, те получават нашата подкрепа. Фирма Dedoles дарява финансовите средства от Дедолесни дребни, започвайки от 5000 евро, като твоето участие обаче може да увеличи това дарение до 12 000 евро. Единственото, което трябва да направиш, е да оставиш коментари под нашите постове в социалните мрежи през юни за това какво означава за теб гордата любов. За всеки коментар ние ще дарим още 5 евро на OZ Iniciativa Inakost.

Подкрепи обичаните от теб хора

Ако искаш да подкрепиш близките си, като участваш в тазгодишното издание на шествието на дъгата, изтегли банера, с който можеш да покажеш на света, че се ГОРДЕЕШ с тях. Можеш да изтеглиш банера от ТУК.

Покажи го с подарък! ❤

Най-красивият подарък, който можем да направим, е нашата подкрепа. Но понякога е трудно да бъдат намерени подходящите думи. Ето защо имаме малък съвет към теб. Виж нашия ГОРД подарък и го използвай, за да покажеш подкрепа и приемане. Направи крачка напред и изрази любовта си без излишни думи! Избирай от десетки пъстри продукти в нашата селекция ЕТО ТУК →

Не оставай сам в това

Ако не усещаш достатъчна подкрепа от хората около себе си или ако имаш проблеми с менталното си здраве, не се колебай и потърси помощ от близка организация с нестопанска цел. Там могат да ти помогнат да преминеш през най-тежките моменти и да ти осигурят подкрепата, която всеки заслужава.